ART
Cultura 25/05/2013

Vic crea la primera sala virtual que ofereix exposicions artístiques

Sota el nom d'Espai Art_24, el projecte no pretén substituir les sales convencionals sinó esdevenir un recurs complementari a la ciutat

Acn
1 min
Espai Art_24

VicLa primera sala d'exposicions virtual del país s'ha presentat a Vic amb l'objectiu d'acostar l'art a tots els ciutadans. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Joan López, ha explicat que el projecte, batejat com Espai Art_24, pretén impulsar i exhibir l'art des d'una perspectiva diferent a partir de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Sense haver-hi límits d'horaris, fronteres geogràfiques o limitacions de format, estil o gènere, l'Espai Art_24 es pot visitar des de qualsevol ordinador, tablet o telèfon mòbil amb accés a internet.

Aquest projecte no pretén substituir les sales d'art convencionals, sinó que només vol esdevenir un recurs complementari a la ciutat, assenyala López. Acollirà exposicions tant d'artistes reconeguts com d'artistes novells que tot just s'inicien en el món de l'art. Les mostres, a més, seran de dibuix, pintura, il·lustració, fotografia, grafiti, art tèxtil o qualsevol expressió artística que pugui ser exposada en un espai virtual.

López aclareix que cada any es podran veure de quatre a sis exposicions, i que cada sala virtual s'adaptarà a l'estil de l'obra exposada. La passejada virtual per la sala ofereix al visitant la possibilitat d'aturar-se davant de les obres, veure-les de prop i, fins i tot, consultar-ne una petita explicació de cadascuna escrita per l'artista.

stats