Cinema

La productora Esther García, Premio Nacional de cinematografia

Lligada a la trajectòria de Pedro Almodóvar, també ha produït Lucrecia Martel i Isabel Coixet

La productora Esther García és la nova guanyadora del Premio Nacional de cinematografia que concedeix anualment el ministeri de Cultura. És la primera productora que guanya en la història del premi i la seva trajectòria està vinculada al director Pedro Almodóvar i la seva productora, El Deseo, on sempre ha treballat.

García ha produït totes les pel·lícules de Pedro Almodóvar des de 'La flor de mi secreto' fins a 'Julieta', i des d'El Deseo també ha produït directores com Isabel Coixet ('Mi vida sin mí', 'La vida secreta de las palabras'), Pablo Trapero ('El Clan'), Belén Macías ('El patio de mi cárcel'), Damián Szifron ('Relatos salvajes') i, sobretot, l'argentina Lucrecia Martel, amb qui ha col·laborat a 'La niña santa', 'La mujer rubia' i 'Zama'.

El jurat del premi, presidit per la directora de l'Institut de Cinematografia, Beatriz Navas, l'integraven també Jacobo Martín, Rafael Portela, Susi Sánchez, Pablo Berger, Patricia Ferreira, Belén Atienza, Pablo Llorca i Jordi Costa. Està dotat amb 30.000 euros i es lliurarà durant el pròxim Festival de Sant Sebastià.