La Filmoteca suspèn les sessions per culpa de la tempesta

El Museu Marítim també estarà tancat al públic a causa de les inundacions

La forta tempesta que ha caigut aquest dijous a la matinada a Barcelona, amb precipitacions de 86 litres per metre quadrat al barri barceloní del Raval, ha obligat a suspendre totes les sessions d'aquest dijous a la Filmoteca de Catalunya. "A causa de la tempesta caiguda aquesta matinada i de les conseqüències que se n’han derivat, les sales de la Filmoteca han quedat temporalment afectades", ha informat el centre a través d'un comunicat. Entre altres títols, estava prevista la projecció del film de Milos Forman 'Valmont' i l'aventura prehistòrica 'A la recerca del foc', de Jean-Jacques Annaud, que havia de presentar Josep M. Fullola.

Segons el director de la Filmoteca, Esteva Riambau, l'aigua que va inundar la plaça Salvador Seguí es va filtrar a les plantes inferiors i va arribar a les sales de projecció, deixant xopa la moqueta però sense afectar a projectors ni cabines. Des d'aquest matí s'hi estan fent tasques de neteja i assecant la moqueta i divendres al matí s'avaluarà la situació de cara a poder reprendre la programació amb normalitat. No hi ha, en cap cas, danys estructurals en el centre.

Nit de tempesta apocalíptica a Barcelona

El Museu Marítim de Barcelona també ha anunciat a través de les xarxes socials que estarà tancat al públic aquest dijous a causa de les inundacions provocades per la tempesta d'aquesta matinada. Els aiguats que han caigut en diferents punts de la costa, sobretot als voltants de Barcelona, han deixat imatges espectaculars de carrers inundats i cotxes movent-se amb dificultat a través d'una riuada mentre els llamps il·luminaven el cel amb una freqüència molt alta. Les xarxes han recollit la imatge de l'avinguda del Paral·lel inundada, un fet que ja es va produir fa dues setmanes.