Cinema

La cerimònia se celebra aquesta nit al teatre Artèria del Paral·lel de Barcelona

Els Gaudí confirmen aquesta nit el bon any del cinema català

Pa negre, d'Agustí Villaronga, és la gran favorita de la gala amb quinze nominacions. Buried, de Rodrigo Cortés i Herois, de Pau Freixas, les seves grans rivals.

Després de l'abundant collita de nominacions als Goya que va recollir Pa negre la setmana passada, avui li espera, a la pel·lícula d'Agustí Villaronga ideada a partir de textos d'Emili Teixidor, la seva primera revàlida. Els premis Gaudí posaran a prova la condició de favorita indiscutible de la cinta, que està batent rècords de públic i reconeixements per al cinema català. I parlant de rècords, una de les altres candidates, Buried, té un rècord Guinnes: la pel·lícula rodada en la localització més petita. L'escenari del film de Rodrigo Cortés és una caixa de fusta en què l'actor Ryan Reynolds interpreta un civil segrestat i enterrat sota terra durant la guerra d'Iraq. La tercera cinta en discòrdia aquesta nit podria ser Herois, un relat en clau nostàlgica i del trànsit de la infantesa a l'edat adulta, que combina humor i tendresa i que va rebre ja el premi del públic en el festival de Màlaga.

La gala d'aquesta nit serà presentada per Quim Masferrer, amb gags paròdics de les pel·lícules nominades i moltes sorpreses. Començarà a les 22.30 h i serà transmesa per TV3 en directe. Masferrer, membre del Teatre de Guerrilla, interpretarà una cançó en directe durant la cerimònia.


Etiquetes

Més continguts de