Música

És compositor, pianista i director d'orquestra

El Govern Balear nomena Joan Valent Artista de l'Any 2011

La conselleria d'Educació i Cultura de les illes ha volgut reconèixer la seva extensa creació musical i la seva trajectòria internacional

La conselleria d'Educació i Cultura del Govern Balear ha nomenat Artista de l'Any 2011 el músic mallorquí Joan Valent com a reconeixement a la seva "extensa i dilatada creació musical i la seva destacada trajectòria i projecció exterior". La conselleria valora que "tot i la dimensió internacional, les obres de Joan Valent no han deixat mai de banda l'illa de Mallorca, el món balear i la Mediterrània com a referència".

Joan Valent (Algaida, 1964) és compositor, pianista i director d'orquestra. Va començar la seva trajectòria professional amb Mort a la paraula, una composició per a piano, violí, clarinet i mezzosoprano. Aquesta obra, estrenada el 1987, li va obrir les portes de les sales internacionals: va treballar a Washington, Moscou, Brussel·les, Londres, Madrid i Bulgària, entre d'altres llocs del món. Del 87 ençà ha compost més de cent obres, entre les quals destaquen Peça per a orquesta i Wind Dancers. Valent també ha col·laborat com a arreglista amb músics de diversos estils musicals com Bunbury, Luz Casal, Joan Manuel Serrat, Montserrat Caballé i Maria del Mar Bonet.

Una altra de les seves facetes és la de compositor de bandes sonores. Ha participat en diverses pel·lícules – El viaje de Arian, Mara, Marujas asesinas, Serrallonga i El cónsul de Sodoma, entre d'altres– i també ha compost per a sèries de televisió i per a espectacles d'arts escèniques, com Troya Siglo XXI.

Aquesta és la segona vegada que la conselleria nomena l'Artista de l'Any. L'artista plàstica María Carbonero va rebre aquesta distinció el 2010.

Més continguts de