El Govern a l'exili proposa les Creus de Sant Jordi 2018

Lucía Caram, Jordi Sierra i Fabra i Proactiva Open Arms, entre els noms elegits des de Brussel·les

El Govern de la Generalitat cessat ha proposat una llista de 18 persones i 18 entitats per ser guardonades amb les Creus de Sant Jordi 2018. L'acte d'entrega es va ajornar per l'absència d'executiu a Catalunya. "El president Puigdemont i els consellers ho considerem especialment necessari en el context de regressió democràtica i de drets fonamentals que vivim", ha informat aquest divendres a la nit el Govern cessat en un comunicat signat des de Brussel·les.

El 155 endarrereix la concessió de les Creus de Sant Jordi

Les persones proposades són: la monja i activista Lucía Caram; l'advocat, historiador i membre de la Comissió de la Dignitat Josep Cruanyes; el pioner del submarinisme Eduard Admetlla; la professora i investigadora de les Terres de l'Ebre Victòria Almuni; Francesc 'Xicu' Anoro Zuferri; el pioner de l'atletisme Tomàs Barris; l'economista Lourdes Benería; els germans artesans Joan i Martí Castells; la directora pedagògica de L'Auditori, M. Assumpció Malagarriga; el divulgador de cinema amateur Santiago Marré Burcet; la bibliotecària i professora Carme Mayol Fernández; la pianista i compositora Leonora Milà Romeu; la pionera del cinema d'animació Llavor Pardell Terrade; el fotògraf Josep M. Roset; l'escriptor Jordi Sierra i Fabra; l'activista pel folklore català Nemesi Solà Franquesa; l'activista del Priorat Roser Vernet Anguera, i Joan Viñas Sales.

En el cas de les entitats, entre les proposades hi ha l'ONG Proactiva Open Arms i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, juntament amb l'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà, l'Associació Societat Coral "El Vallès" de Ripollet, l'Ateneu de Sant Just Desvern, el Casal Societat "La Principal" de Vilafranca del Penedès, el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll, la Cooperativa La Colmena de Santa Coloma de Gramenet i el Cor Claverià l'Aliança de Lliçà d'Amunt.

Els segueixen a la llista la Fundació Alzheimer Catalunya, Marduix de Sant Esteve de Palautordera, les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, l'Orfeó Reusenc, l'Orfeó Sarrienc de Barcelona, la Reial Societat Arqueològica Tarragonina, la Societat Casino "la Unió" de Vidreres, la Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa de Llorenç del Penedès i la Societat Recreativa "El Centre" de Llorenç del Penedès.