Publicitat
Publicitat

Hèlsinki podria acollir un nou Guggenheim

El museu de Bilbao, que té dret de veto per a noves obertures de la marca a Europa, hauria de donar el vistiplau a la construcció

La Fundació Solomon R. Guggenheim autoritzarà la construcció d'un nou museu a Hèlsinki , d'acord al model del Guggenheim Bilbao , encara que per fer-ho cal l'aprovació de la pinacoteca basca , que té el dret de vetar l'edificació de nous museus de la marca a Europa .

Segons informa avui el diari Helsingin Sanomat , l'ajuntament d' Hèlsinki va encarregar al gener a la fundació novaiorquesa la realització d'un estudi " conceptual i de desenvolupament" per analitzar la viabilitat d'un museu Guggenheim a la capital finlandesa .

Les conclusions de l'estudi , pel qual la ciutat de Hèlsinki pagarà 2,5 milions de dòlars ( 1,7 milions d'euros ) , es presentaran abans de finals d'any.
El subdirector de la Fundació Guggenheim , Ari Wiseman , va avançar a aquest diari que l'informe final recomanarà la construcció del museu.
Després d'això , faltarà encara el vistiplau de l'ajuntament d' Hèlsinki i el del Guggenheim Bilbao .

Segons Wiseman , la fundació proposarà la convocatòria d'un concurs per construir un edifici emblemàtic en una zona cèntrica de la capital , possiblement al costat del port principal , en lloc d'emplaçar el museu en una construcció ja existent , com passa a Berlín.

" El perfil del Guggenheim Berlín és limitat i està dissenyat més aviat per exhibir les col·leccions del Deutsche Bank , però els nostres plans per a Finlàndia són molt més grans " , assenyala Wiseman .

" Per a Hèlsinki busquem un museu del futur , que sigui més flexible i experimental que el de Nova York . Volem obres interdisciplinàries , treballs en dues i tres dimensions" , afegeix.

Si tira endavant el projecte , el Guggenheim Hèlsinki es convertiria en el sisè museu vinculat a la fundació novaiorquesa , al costat dels de Nova York , Venècia , Berlín , Bilbao i Abu Dhabi , aquest últim actualment en construcció .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT