Còmic

Jan renuncia a la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts

El creador del popular còmic 'Superlópez' rebutja la condecoració del ministeri de Cultura "per ètica personal" davant "les circumstàncies socials i polítiques actuals"

El 28 de desembre, el ministeri de Cultura va anunciar que concedia la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts a Juan López (Jan), el creador del popular personatge de còmic Superlópez. Després de meditar-ho, l'autor ha comunicat aquest matí en un breu escrit que renuncia al premi "per ètica personal".

El comunicat és el següent:

" Vull expressar el meu agraïment davant les moltes felicitacions m' han arribat i, també, disculpar-me per haver provocat tantes expectatives entre col·legues i amics , i sobret ot entre els meus paisans de Toral . Hauria preferit que m'ho preguntessin primer , però davant les circumstàncies socials i polítiques a ctuals no puc, per ètica personal , acceptar la  Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts que, segons he sabut per la premsa, em concedeix el ministeri de Cultura d'Espanya, fet del qual encara estic esperant una confirmació oficial per actuar en conseqüència . Sempre he intentat sentir-me bé amb mi mateix, i per aconseguir-ho he d'actuar el més cenyit possible a les meves conviccions . Salutacions i una abraçada ben solidària per a tothom".