Cinema

El Jeu de Paume dedica un homenatge al cineasta Gonzalo García Pelayo

El museu parisenc inaugura el cicle 'VIV(R)E LA VIE! Symphonie underground', que inclou la projecció de 6 films del director que va inspirar la pel·lícula 'The Pelayos'

El Jeu de Paume de París inaugura el cicle 'VIV(R)E LA VIE! Symphonie underground' per retre homenatge al cineasta Gonzalo García Pelayo (Madrid, 1947). L'agenda de la retrospectiva, que es podrà veure fins al 6 d'abril, inclou la projecció de sis de les seves pel·lícules: el primer cap de setmana estarà  dedicat al flamenc i el segon, compartit amb el professor de cinema i col·lega Paulino Viota.

García Pelayo, en la vida del qual està basada la pel·lícula d'Eduard Cortés 'The Pelayos', ha qualificat de "miracle" el seu inesperat renaixement cinematogràfic després de 30 anys d'oblit. Autor de pel·lícules com 'Manuela' (1976), 'Vivir en Sevilla' (1978) i 'Frente al mar' (1978), el cineasta va reprendre el seu treball el 2013 amb el film 'Alegrías de Cádiz', que al festival de la Viennale, a Àustria, es va convertir en un èxit internacional. Així, el diari 'Le Monde' el va batejar com "el fènix del cinema ibèric", per la seva capacitat de renéixer.

"El gran art sempre manifesta la veritat", ha conclòs el director, que actualment prepara dues pel·lícules, una sobre la cobla i un altre del món de la infància, una continuació de cintes rodades aquests darrers anys amb els seus fills i néts, però amb qualitat cinematogràfica.