El filòleg i editor Joan Santanach, nomenat comissari de l'Any Llull 2016

Se celebraran conferències, exposicions, concerts i altres projectes per a la divulgació de la vida i l’obra del filòsof i erudit

El comitè organitzador de l’Any Llull ha nomenat el filòleg Joan Santanach i Suñol com a comissari de l’Any Llull 2016. Santanach és professor i coordinador de l’Editorial Barcino i destaca per la seva especialització en la figura i la literatura de Ramon Llull, de la qual ha publicat diversos llibres i articles. El comitè organitzador ha ressaltat el coneixement que té Santanach (Barcelona, 1973), que és professor de la UB, de l’obra del filòsof, erudit i literat, i la seva competència i rigor científics en el desenvolupament de les seves tasques.

En el marc de la commemoració, està previst programar conferències, exposicions, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la vida i l’obra de Ramon Llull en tots els seus vessants. La concreció del programa es presentarà en els propers mesos.

La declaració de l’any 2016 com a any de celebració de l’Any Llull va ser aprovada pel govern de la Generalitat el març del 2014. L'originalitat del seu pensament i la qualitat de la seva literatura han fet de Ramon Llull la figura més destacada de la cultura catalana. La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes llengües als centres de cultura i estudi més prestigiosos d’arreu del món.

Més continguts de