MÚSICA CLÀSSICA
Cultura 12/03/2013

Joaquim Molins, nou president del Liceu

L'empresari i exconseller ostentarà el càrrec, per un període de cinc anys renovables, i també serà president de la comissió executiva del teatre

Ara
1 min

BarcelonaEl Patronat de la Fundació del Teatre del Liceu ha nomenat Joaquim Molins president del teatre i també president de la comissió executiva, presidida pel conseller de cultura durant els darrers mesos. Artur Mas, convidat com a president d'honor del Patronat del Gran Teatre del Liceu, ha sigut l'encarregat del nomenament en una reunió celebrada aquest dimarts.

El nomenament de l'exconseller de CiU com a president del Patronat ve derivat de les modificacions en els estatuts del Liceu que es van aprovar el 16 de juliol de 2012. En les modificacions es va acordar que la presidència del Liceu deixés de ser rotatòria entre les administracions que en formen part, per recaure en mans d'un representant de la societat civil.

El Patronat tindrà, a més, quatre vicepresidències, que seran: el conseller de Cultura, el secretari d'Estat de Cultura, l'alcalde de Barcelona i el president de la Diputació de Barcelona. D'acord amb el que s'estipula en els estatuts, s'han nomenat els nous representants de la Generalitat: Pilar Pifarré, secretària general del departament de Cultura; Jordi Sellas, director general de Promoció i Coordinació Cultural i Josep Maria Busquets, vocal representant de la Generalitat de Catalunya. També els del ministeri de Cultura Santiago de Torres i Francisco Gaudier, i de la Societat del Gran Teatre del Liceu, Àgueda Viñamata. Continuen els mateixos representants de la Diputació de Barcelona, de l'Ajuntament de Barcelona i del Consell de Mecenatge.

stats