PRIMÍCIA DE L'ARA

Jordi Sellas deixarà l’ICEC i la conselleria de Cultura

Xavier Díaz, que ha treballat als ajuntaments de Figueres i la Jonquera, serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals

El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, deixarà el seu càrrec a la Conselleria de Cultura que dirigeix Santi Vila en les properes setmanes, segons ha pogut saber l’ARA. Sellas va entrar al departament de la mà de Ferran Mascarell en el seu segon mandat convergent, el gener del 2013, com a director general de Promoció i Cooperació Cultural, prenent el relleu de Jordi Cabré.

Després d’una reestructuració interna, va liderar una de les àrees més importants de la conselleria, lligada a la creació, la indústria i el mercat cultural, amb la partida pressupostària més alta del departament. Mesos després de la incorporació de Sellas, dimitia la directora del principal òrgan executiu de l’àrea, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Teresa Enrich va ostentar el càrrec sis mesos, els mateixos que havia durat el seu predecessor, Gorka Knörr. Llavors va ser quan Mascarell va encarregar al mateix Sellas que n’assumís la direcció.

Xavier Díaz, nou director de l’ICEC

Amb l’entrada de Santi Vila a la conselleria de Cultura, es tornarà a crear la figura del director de l’ICEC. L’ARA ha confirmat que la junta rectora de l’ICEC ja ha aprovat el nomenament del gestor cultural i geògraf Xavier Díaz com a nou director. S’incorporarà a finals del mes de març i podrà fer un traspàs còmode amb Sellas, perquè continuarà al càrrec de director general fins que Santi Vila nomeni el seu relleu. Per ara, la conselleria no té decidit el nom del successor.

Xavier Díaz va ser un dels homes de confiança de Santi Vila a l’Ajuntament de Figueres, on va exercir diversos càrrecs gerencials a l’Àrea de Serveis a les Persones des del 2008 al 2014. Des de fa un any treballava a l’Ajuntament de la Jonquera.

Més continguts de