Literatura

Ken Follet: "Estic en contra dels nacionalismes i la independència de Gal·les seria desastrosa"

L'escriptor opina que seria "terrible" que els gal·lesos haguessin de demanar un permís de residència per treballar al Regne Unit

Ken Follet ha presentat aquest dimarts la seva nova novel·la 'El llindar de l'eternitat' (Plaza & Janés), un treball que posa punt i final a la seva trilogia sobre el segle XX a través dels fets més rellevants de la centúria. Entre ells, els nacionalismes, respecte als quals s'ha mostrat en contra, afirmant que per al seu país natal, Gal·les, seria "desastrós" independitzar del Regne Unit.

"No estic segur fins a quin punt el nacionalisme pot encaixar. Vinc d'un país molt petit i estic en contra d'aquest moviment, m'agrada la diversitat cultural i la unió econòmica. Què guanyaríem els gal·lesos amb la independència?", ha qüestionat l'autor britànic en una roda de premsa al Teatre La Llatina de Madrid.

Follet ha continuat el seu al·legat en contra del nacionalisme preguntant-se quines serien les conseqüències per als gal·lesos si, en lloc d'optar lliurement a un treball a tot el Regne Unit, es veiessin obligats a demanar un permís de residència com passa als Estats Units. "Seria terrible", ha apuntat.

L'escriptor ha defensat la preservació de la identitat cultural dels seus conciutadans i que, al mateix temps, puguin gaudir d'una unió econòmica "que els faci prosperar". "Tenim tradicions molt antigues i la nostra identitat gal·lesa no es veu alterada per aquesta unió econòmica", ha apuntat.


Més continguts de