Publicitat
Publicitat

ARQUITECTURA

La seu del MUHBA al Turó de la Rovira guanya el Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2012

L'arranjament dels cims del Turó de la Rovira rep un 'ex aequo' junt amb amb la reordenació de les ribes del riu Ljubljanica, a Eslovènia

La seu del MUHBA al cim del Turó de la Rovira rep el guardó per la restauració paisatgística i millora de l'accessibilitat d'un mirador on se solapen les restes d'unes bateries antiaèries de la Guerra Civil amb les de l'assentament informal que posteriorment les va colonitzar.

El jurat ha atorgat el premi a la intervenció del Turó de la Rovira, al barri del Carmel, "pel seu tractament delicat i elegant d'un espai amb una història recent i una posició fins ara marginal dins de la ciutat de Barcelona. A més de la vista de 360 graus que abasta l'indret, que és ara un mirador més accessible, s'ha recuperat un espai per a la memòria col·lectiva. S'hi evoca la Guerra Civil i, alhora, s'aporta valor afegit a les restes d'un assentament d'habitatges autoconstruïts, evitant tot indici de sobreactuació. D'aquesta manera, un espai marginal ha estat discretament inclòs en la totalitat de la consciència de la ciutat."

La restauració és obra de Jansana, De la Villa, De Paauw Arquitectes SLP i AAUP. Jordi Romero i Associats.

El Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà és un guardó creat pel CCCB l'any 2000 per reconèixer i potenciar el moviment de recuperació i creació d'espais públics a les ciutats europees, així com valorar aquelles intervencions urbanístiques que fomenten la dimensió pública de l'espai urbà i potencien la seva capacitat d'integració social. El guardó –presidit per l'arquitecte Josep Llinàs–, de caràcter biennal, no premia només els professionals responsables de la intervenció urbana, sinó també aquelles institucions que l'han promogut, en aquest cas l'Ajuntament de Barcelona. L'acte de lliurament del Premi tindrà lloc al CCCB el divendres 29 de juny de 2012.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT