Música
Cultura 29/10/2012

Maria del Mar Bonet, doctora 'honoris causa' per la Universitat de les Illes Balears

El reconeixement acadèmic destaca "la reivindicació de la llengua catalana i la difusió de la cultura balear" feta per l'artista mallorquina

Efe
1 min
Maria del Mar Bonet

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) ha nomenat doctora "honoris causa" la cantant i compositora mallorquina Maria del Mar Bonet, de qui destaca la seva reivindicació de la llengua catalana i la seva difusió de la cultura balear. El Consell de Govern de la UIB, reunit en sessió ordinària, ha decidit aquest dilluns atorgar a l'artista aquest títol, que es dóna a persones rellevants i que destaquen al camp de la investigació o la docència, així com en el cultiu de les arts i de les lletres.

Altres mèrits de Bonet que la UIB han tingut en compte són la reivindicació i defensa de la llengua i cultura catalanes tant en el territori nacional com en el món i la recuperació i difusió de la cultura de les Illes posant música a versos de poetes mallorquins i menorquins. També destaca la difusió de la cultura popular de les Balears i la seva fusió i integració en el marc de les arrels comunes de la cultura mediterrània.

La col·laboració amb artistes de molt diferent procedència i una estreta relació amb els creadors de les Balears i amb la UIB, i de manera especial amb la Coral de la Universitat de les Illes Balears, són altres dels factors que han tingut en compte.

stats