Art

La galeria Mayoral obrirà una nova seu a París amb una exposició d'Antonio Saura

La sala organitzarà exposicions d'artistes espanyols i catalans de postguerra i sobre el vincle que van tenir amb la capital francesa

La galeria Mayoral, una de les més importants de l'Estat, creix: a finals de novembre obrirà nova seu a París. Estarà ubicada al cor de l'històric vuitè districte de la ciutat, barri de galeries per excel·lència, a l'avinguda Matignon. El principal objectiu serà dur l'avantguarda de l'art espanyol de postguerra a un ventall de col·leccionistes més ampli, així com oferir solucions flexibles a les necessitats dels clients.

La primera exposició de la galeria,  Brigitte Bardot et d'autres femmes d'Antonio Saura, comissariada per Martine Heredia, inclourà sis obres datades entre els anys 1956 i 1963. Una d'aquestes obres, dedicada a l'actriu Brigitte Bardot, va ser exposada per primer cop l'any 1964 al Museu Guggenheim de Nova York.

Segons Jordi Mayoral: "En el transcurs dels últims deu anys hem establert fortes relacions amb diferents institucions i col·leccionistes francesos. L’obertura de la nova galeria de París consolida la nostra convicció que París té un paper fonamental en l’ecosistema del mercat global de l’art, i que la base del model de negoci de Mayoral –posar en primer pla els artistes més importants de la nostra cultura i proporcionar serveis especialitzats a col·leccionistes i amants de l’art– aquí florirà".

Sota la direcció de Siân Folley, la galeria estendrà el seu compromís a llarg termini amb el mercat de l’art a França i oferirà serveis personalitzats als seus clients, aprofundint així en els contactes ja existents i desenvolupant-ne de nous arreu de la ciutat. L’espai comptarà amb una sala exclusiva per als clients, a més a més de la sala d'exposicions de la planta baixa, on la galeria presentarà un programa d’exposicions comissariades amb cura.