Mor a Madrid als 87 anys l'actriu argentina Analía Gadé

Va compartir cartell amb Fernando Fernán Gómez, Alberto Closas, Francisco Rabal, Fernando Rey i Arturo Fernández

La popular actriu argentina resident a Madrid Analía Gadé va morir aquest dissabte a Madrid als 87 anys a causa d'un càncer del qual estava sent tractada des de fa més de tres anys, han informat a Efe fonts familiars.

L'actriu, que havia patit dos ictus fa quinze anys, dels quals s'havia recuperat, va ser diagnosticada de càncer en una revisió rutinària i intervinguda quirúrgicament a l'Hospital de la Princesa de Madrid, segons aquestes fonts.

Després de patir diverses recaigudes, havia estat ingressada de nou a l'Hospital de Santa Cristina, on va morir ahir al matí a les 11.55 hores.

Tal com va demanar ella mateixa, en les pròximes hores serà incinerada en la més estricta intimitat a Madrid, on d'aquí una setmana està previst que se celebri una missa en la seva memòria. 

María Esther Gorostiza Rodríguez del Busto, coneguda en el món artístic amb el nom d''Analía Gadé', va néixer a Córdoba (Argentina) el 28 d'octubre de 1931 en el si d'una família acomodada.

Enviada pels seus pares a Buenos Aires a estudiar magisteri, es va iniciar en el cinema després de presentar-se a un concurs d'una productora cinematogràfica. Els seus primers papers van ser a les pel·lícules 'La serp cascavell', 'Cita a les estrelles' i 'Vidalita'.

El 1950 va ingressar en una companyia de comèdies dirigida per Enrique Carlos Discépolo i va debutar al teatre Corrents de la capital portenya a 'Bum'. 

El 1951 va contreure matrimoni amb Juan Carlos Thorry, amb qui es va traslladar a Madrid posteriorment per debutar a l'Infanta Beatriz de Madrid amb 'La veu de la tórtora' de Van Trutte.

Analía Gadé també va treballar al cinema, on va compartir cartell amb Fernando Fernán Gómez, de qui va ser parella sentimental, i amb els actors més populars del moment, com Alberto Closas, Francisco Rabal, Fernando Rey i Arturo Fernández. 

Més continguts de