Mor el poeta esperantista Gabriel Mora i Arana

Va ser traductor a l'esperanto de 'Cementiri de Sinera', de Salvador Espriu, Mestre en Gai Saber i impulsor dels Jocs Florals en la llengua internacional
El poeta esperantista Gabriel Mora i Arana ha mort aquest dimarts als 89 anys, segons ha informat l' Associació Catalana d'Esperanto. Mora va guanyar diversos premis de poesia en els Jocs Florals de Barcelona i va obtenir el títol de Mestre en Gai Saber. En l'àmbit de l'esperanto, va ser un dels impulsors dels Jocs Florals en la llengua internacional. De la seva obra destaquen la traducció de 'Cementiri de Sinera' de Salvador Espriu i del poema 'Paraules per la Pau' de Miquel Martí i Pol. Les seves poesies estan incloses a 'Esperanta Antologio. Poemoj 1887-1981'.

De formació autodidacta, va dedicar la seva vida al coneixement i divulgació de l'esperanto, la qual cosa li va fer merèixer el març passat un sentit homenatge a Manresa, coincidint amb el Dia de la Poesia a Manresa. L'acte va estar organitzat per Òmnium i la biblioteca del Casino, que li va dedicar una exposició sobre la seva vida i obra.

Més continguts de