El Museu d'Idees i Invents de Barcelona tancarà a finals de mes

Creuen que és un model obsolet i volen convertir-lo en itinerant

El Museu d'Idees i Invents de Barcelona (MIBA) tancarà les seves portes el 31 de desembre després de sis anys instal·lat al carrer Ciutat, al barri Gòtic de la capital catalana. Se suma a un altre 'museu' que tampoc gaudia d'aquest títol de forma oficial, el museu del Mamut, que ja ha tancat portes al barri de Santa Carterina.

Els responsables del MIBA han decidit tancar la seu en "comprovar que s'ha convertit en un model obsolet", encara que sostenen que l'alternativa al tancament definitiu passa per "convertir el museu en itinerant", ja que els últims anys han rebut ofertes per traslladar el museu en forma d'exposició temporal a Mont-real, Singapur i Madrid.

Encara que la visita a països estrangers no serà possible fins a passat el 2017, han explicat que durant aquest any tenen acords per començar a assistir, a partir del 12 de gener, a diverses escoles per presentar els invents que formen part del museu.

El museu va obrir les seves portes fa sis anys gràcies a la dedicació de Pep Torres, el seu fundador, que va tenir la idea d'instal·lar el primer espai permanent centrat en el món de la invenció que vertebra i promou la creativitat i la invenció a través de la inspiració, la formació, la comunicació i la relació amb els protagonistes de la innovació.

Més continguts de