Rossy de Palma, d’Almodóvar als Gaudí

L’actriu mallorquina presentarà la gala de l’Acadèmia del Cinema, que se celebrarà a l’Auditori del Fòrum

“Després de ser jurat a Canes, què em quedava per fer? Presentar els Gaudí!” Divina i estupenda, Rossy de Palma va repetir ahir tres cops que presentar la 8a gala de l’Acadèmia del Cinema Català era el millor que li podia passar. “Els Goya? Ui, no els presentaria mai. No m’estimulen, no m’exciten”, afirmava contundent. “Els Gaudí, sí, aquí em sento com a casa”. Isona Passola, la presidenta de l’Acadèmia, somreia exultant en la presentació de la mestra de cerimònies de la gala que se celebrarà el 31 de gener. “Àngel Llàcer en va tenir prou amb dues edicions i volíem renovar-nos -diu Passola-. La Rossy, a més, ens anirà molt bé per donar-nos a conèixer més i eixamplar el nostre públic”.

Rossy de Palma serà la primera presentadora dels Gaudí no catalana. “Jo només crec en les fronteres gastronòmiques, que són meravelloses”, va remarcar l’actriu, que a la cerimònia parlarà en el seu mallorquí natal, que ja ha fet servir al cinema en títols com Un cos al bosc - thriller lynchià que Joaquim Jordà va rodar a Mallorca amb De Palma en el paper de guàrdia civil- i a l’episòdica El perquè de tot plegat, de Ventura Pons. Ahir, però, en la presentació de la gala a la seu de l’Acadèmia, el mallorquí de De Palma va prendre la forma d’un simpàtic catanyol. “Em passa sempre, m’heu de donar una setmana per acostumar-m’hi -va demanar l’actriu, que també parla l’anglès, el francès i l’italià-. En una setmana de parlar una llengua me n’impregno i ja no tinc cap problema”.

“Aquest any no passarem fred”

Amb De Palma com a presentadora, els Gaudí aposten pel glamur singular d’una actriu i model de bellesa picassiana que ha sigut musa de Jean-Paul Gaultier i Pedro Almodóvar, als quals l’actriu es va comprometre a convidar a la gala. “El Pedro cada dia és menys d’anar a saraus, però a veure si el Jean-Paul s’anima i presenta el Gaudí al millor vestuari”, va proposar De Palma. L’actriu, que a principis dels 80 va despuntar com a cantant en grups com Peor Imposible, va prometre que en els Gaudí ballarà i cantarà i que no faltarà la música en directe. I un sol veto: “Res de política! Em sembla que ja n’estem tots una mica saturats, oi?” La noia Almodóvar, que torna a col·laborar amb el manxec en el seu pròxim treball, Julieta, participarà en el guió d’una cerimònia que, segons Passola, també comptarà amb “el toc d’Agustí Villaronga”, sense concretar el paper del director.

Després dels problemes per trobar local per celebrar la 7a edició dels Gaudí, que va acollir in extremis el Sant Jordi Club quan l’Acadèmia ja preveia opcions com el Teatre de La Passió d’Esparreguera, els Gaudí s’instal·laran aquest any a l’Auditori del Fòrum. “Aquest any no passarem fred”, va garantir la presidenta de l’Acadèmia fent referència a l’ambient gèlid en què es va celebrar l’anterior cerimònia. La cursa pels Gaudí arrencarà el 3 de desembre amb la Festa dels Candidats al Palau Robert, i les nominacions de les 22 categories es coneixeran el 30 de desembre. Opten a premi 10 films en català, 16 en espanyol, tres en anglès, sis telefilms i un llargmetratge animat.

Més continguts de