JUDICIAL

Aquesta tarda començaran les declaracions judicials

Teddy Bautista continua detingut i a l'espera de declarar al jutjat

La seu de la SGAE continua tancada amb pany i forrellat després que els registres de la Guàrdia Civil acabessin a mitjanit

El president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Eduardo Bautista, segueix detingut en el marc de l'Operació Saga i s'espera que presti declaració judicial al llarg del dia, han indicat a Efe fonts de l'entitat. Baptista, un dels nou detinguts en relació amb un presumpte desviament de fons en la Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE), filial de la SGAE, coneixerà llavors els delictes que se li imputen.

Com que les diligències instruïdes per l'Audiència Nacional són "secretes", "encara no sabem les imputacions" que pesen sobre Bautista i els tres directius de la SGAE que han estat detinguts per la Guàrdia Civil, encarregada de la investigació, han assenyalat. Les fonts han precisat a més que el registre efectuat per la Guàrdia Civil a la seu de la SGAE es va allargar unes catorze hores i va concloure després de la una de la matinada d'avui.

Bautista i els altres tres directius de la SGAE detinguts es troben a la comandància de la Guàrdia Civil a Tres Cantos o en una caserna de La Roca, dues localitats situades a les afores de Madrid, segons les fonts. Els altres detinguts de la SGAE són el director general, Enrique Loras, el director financer de la SGAE, Ricardo Azcoaga, i el director general de la SDAE, José Neri. S'espera que al llarg del dia els quatre "vagin designant els seus advocats" defensors, "amb experiència en el penal", perquè els assisteixin en la presa de declaració judicial, el començament no s'espera per abans d'aquesta tarda, segons les fonts.

De moment, se'ls imputen delictes societaris i d'apropiació indeguda per haver creat una estructura societària al voltant de la Societat General d'Autors que s'hauria lucrat d'una beneficiosa relació econòmica amb les entitats de l'anomenat "grup SGAE", segons una nota de premsa facilitada ahir per la Guàrdia Civil. En el marc de la investigació igualment estan incloses algunes de les entitats dependents de l'Entitat de Gestió de Drets d'Autor, així com alguns dels components del seu quadre directiu ", afegia el comunicat.

En l'operació, desenvolupada a Madrid, participen més de mig centenar d'agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de l'institut armat, així com personal de l'Agència Tributària i de la Intervenció General de l'Estat adscrits a la Fiscalia Anticorrupció, que va denunciar els fets al març de 2010, encara que la Guàrdia Civil porta investigant des de 2008.