TEATRE
Cultura 08/05/2013

El Suprem resol a favor de Núñez y Navarro el litigi per la Sala Beckett

La sentència, que s'esperava des de feia quatre anys, podria obligar a tancar la sala o bé a accelerar el trasllat al Poblenou

Ara
2 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha declarat sense valor ni efecte la sentència de 2009 de l'Audiència Provincial de Barcelona que donava la raó a la Sala Beckett. El Suprem ha resolt el litigi a favor de l'empresa propietària de la finca, considerant que l'expressió "tiempo indefinido" en un contracte d'arrendament no té per què equivaldre al règim de pròrroga forçosa. La demanda es va interposar el 2006 perquè Núñez y Navarro volia pujar l'arrendament a la Sala i argumentava que el contracte que tenien vigent no era jurídic sinó administratiu i es podia renegociar. Mentre que el seu director defensava que el contracte de la sala, nascuda el 1989, era "indefinit" i per tant no es podia apujar. La immobiliària considerava que el lloguer de la Beckett era el 33% del que valia al mercat i pretenia doblar-lo. La Beckett llavors va afirmar que, si el jutge els donava la raó, hauria de tancar perquè no ho podia pagar.

Amb els pressupostos encara més perjudicats que fa 5 anys, serà difícil que la Sala Beckett pugui afrontar aquest augment, si es fa efectiu. El director de la Beckett Toni Casares, plantejarà a les administracions, Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya, de "reduir dràsticament el projecte de la Beckett", que implicava renovar de cap a peus un espai al Poblenou per fer-hi la Casa dels Autors.

L'habilitació d'una part de l'edifici de l'antiga cooperativa Pau i Justícia de Poblenou, per tal de poder acollir-hi aquesta seu, ja s'està duent a terme. A partir d'aquest estiu les activitats de l'Obrador (formació, assaigs i creació), a més de les oficines, ja s'hi traslladaran. Casares aposta per "no fer un projecte tan idíl·lic" però que permeti, a mig termini, portar-hi la Sala Beckett d'aquí un any. "Núñez y Navarro si vol ens pot fer fora d'un dia per l'altre", afirma.

stats