Publicitat
Publicitat

ART

París fa un passeig per la vida més íntima de Dalí

Una exposició a l'Espai Dalí de Montmartre recull els records del secretari del pintor com retrats, escultures i pintures

Enrique Sabater, amic i secretari personal durant dotze anys de Salvador Dalí, exposa a París una col·lecció que li va deixar el pintor com a llegat. El museu Espace Dali de Montmartre acull fins al 10 de maig l'exposició 'Firmado: Dalí', un recorregut pels records de Sabater amb més de seixanta aquarel·les, dibuixos, retrats, escultures i instantànies del pintor surrealista.

La complicitat que va sorgir entre aquests dos homes va fer possible que Sabater no només l'acompanyés a tots els seus viatges i el visités a casa a diari, sinó que ell fos l'única persona que va compartir taula de manera quotidiana amb el pintor i la seva esposa, Gala. Això va fer possible que pogués desenvolupar la seva afició per la fotografia retratant la parella en moments íntims.

Sabater també pretén mostrar al públic altres obres de gran valor que li va deixar Dalí, que encara no han sigut exposades. L'espai dedicat a l'artista recull des del famós telèfon-llagosta al sofà amb forma de llavis de Mae West, passant pel retrat a llapis de l'escriptor Josep Pla.

A l'espera de la retrospectiva que prepara el Centre Pompidou per a aquesta tardor, l'actual mostra, que porta dos anys exposada en el museu dedicat a l'artista a Cadaqués, pot servir d'aperitiu.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT