Cultura 16/01/2013

La Seca s'estrena com a sala d'exposicions amb una antològica de Joan Brossa

El teatre presenta a partir d'aquest dijous 'Escolteu aquest silenci', un recull de prop de trenta poemes, poemes objecte, cartells i llibres d'artista del poeta català

Ara / Acn
1 min
Joan Brossa, vist pel fotògraf Roman Ferrer / FUNDACIÓ JOAN BROSSA

BarcelonaLa Seca Espai Brossa estrena a partir d'aquest dijous 'Escolteu aquest silenci', una exposició antològica de petit format que s'endinsa en els diferents vessants de la trajectòria del poeta català. La mostra, que pren el títol d'un dels poemes del llibre 'El saltamartí', està comissariada per Glòria Bordons, especialista en l'obra del poeta. 'Escolteu aquest silenci' és el primer fruit de la col·laboració entre la Fundació Joan Brossa i el teatre, que recull l'esperit de l'Espai Brossa. Els actuals responsables de La Seca, Hermann Bonnín i el mag Hausson, van ser els impulsors d'aquell teatre. L'exposició romandrà oberta fins al 31 de març, i, a més de les obres, presenta diversos vídeos on es pot veure Joan Brossa durant diferents actes on va intervenir.

'Escolteu aquest silenci' té un disseny auster i està pensada perquè es pugui veure en altres espais quan acabi la seva estada a La Seca. Glòria Bordons ha condensat l'univers polièdric de Brossa a partir de tres línies: el compromís, la poesia com a eina de transformació, i la mirada reflexiva, un aspecte de l'obra del poeta, aquest darrer, menys conegut. Per a Brossa, que deia que "el silenci és l'original, les paraules són la còpia", la poesia, tan si era escrita com visual, significava trencar aquest mateix silenci.

Joan Brossa va ser un creador compromès amb la realitat que l'envoltava. La seva crítica es pot observar en la instal·lacíó feta amb paneroles 'El planeta de la virtut' i en altres treballs crítics amb les institucions religioses com 'Dòlar' o 'Eclipsi'.

stats