Cinema
Cultura 04/03/2013

Spielberg prepara 'Napoleon', la pel·lícula que Kubrick no va poder rodar

El projecte, una de les grans frustracions de la carrera del director de '2001: una odissea a l'espai', podria acabar convertint-se en sèrie televisiva

Ara
1 min
Jgkghfkh

BarcelonaSteven Spielberg no para. Tot i que el seu film de ciència-ficció 'Robopocalypse' està indefinidament ajornat, la taula del director de 'Lincoln' està plena a vessar de projectes: la producció de 'Parc Juràssic IV', la nova sèrie bèl·lica desenvolupada amb Tom Hanks, la presidència del Festival de Canes el proper maig i, per si no fos suficient, ara també se li afegeix 'Napoleon', el famós projecte frustrat de Stanley Kubrick, que, segons Spielberg va confirmar a Canal Plus França, podria convertir-se en una sèrie de televisió.

Stanley Kubrick va treballar durant anys en 'Napoleon'. El director va escriure el guió el 1961 i va reunir un gran contingent de notes preparatòries, fotografies de localitzacions, apunts per al rodatge i documentació històrica, un material extens que es conserva íntegre en els arxius del cineasta. Kubrik va estar a punt de produir la pel·lícula amb MGM i United Artist, però finalment cap dels estudis es va voler arriscar a produir-la.

Si Spielberg fes realitat el projecte, seria la segona vegada que el cineasta continua una obra inacabada de Kubrik: ja ho va fer a 'Intel·ligència artificial', la pel·lícula de ciència-ficció que va dirigir a partir d'un guió del director de '2001: una odissea a l'espai'.

stats