Víctor Amela guanya el premi Ramon Llull 2016

'La filla del capità Groc' és "una història romàntica per l'època, perquè passa al segle XIX, pels escenaris, perquè són els ports de Morella i el Maestrat i pels personatges protagonistes", segons l'autor

'La filla del capità Groc', de Víctor Amela, ha guanyat el premi Ramon Llull 2016. "És una història romàntica per l'època, perquè passa al segle XIX, pels escenaris, perquè són els ports de Morella i el Maestrat i pels personatges protagonistes", ha dit l'autor.

"L'home senzill protagonista", Tomàs Penarrocha, torna de l'exili després de la primera guerra carlina amb la intenció de recuperar la vida amb la seva dona, però les circumstàncies faran "que hagi de defensar de nou els valors tradicionals". La filla del protagonista, de 13 anys, lluitarà al seu costat.

" És una història a cavall de la novel·la històrica i la romàntica, on es donen les passions de la traïdoria i de l'amor, entrega forassenyada en la defensa d'uns ideals –ha continuat Amela–. Per a uns l'heroi és un guerriller carlí i per als altres, un simple bandoler facciós".

El periodista Amela ha publicat anteriorment novel·les com 'Amor contra Roma' i 'El cátaro imperfecto'. Aquesta és la seva primera novel·la en català.