Cinema
Cultura 02/12/2021

L'Acadèmia del Cinema celebra els oficis cinematogràfics

Cesc Candini, Consol Tura, Joan Gonzàlez, Joan Quilis, Maru Errando i Rosa Vergés són els nous membres d'honor de la institució

1 min
Joan Quilis, Joan Gonzàlez, Maru Errando, Judith Colell, Cesc Candini, Rosa Vergés i Consol Tura

BarcelonaLa diversitat dels oficis que intervenen en la creació de les pel·lícules es reivindica de forma implícita en les noves incorporacions de membres d'honor que ha anunciat aquest dijous l'Acadèmia del Cinema Català. La nova junta presidida per Judith Colell ha nomenat el director artístic i escenògraf Cesc Candini, la directora de càsting i dissenyadora de vestuari Consol Tura, l’enginyer i cap de so directe Joan Quilis, la maquilladora Maru Errando, el productor i director del festival DocsBarcelona Joan Gonzàlez i la cineasta Rosa Vergés. Amb aquestes sis incorporacions ja són una seixantena els professionals cinematogràfics distingits per l'Acadèmia del Cinema des de la seva fundació el 2009.

El nomenament dels nous membres d'honor es farà oficial aquest dijous al vespre al Teatre Zorrilla de Badalona en un acte presentat per l'actriu Maria Pau Pigem. L'acte comptarà amb personalitats del cinema que glossaran la figura dels homenatjats: Cesc Candini serà presentat per la productora i expresidenta de l'Acadèmia del Cinema Isona Passola; l'actriu Maria Molins introduirà Maru Errando; la productora Marta Esteve farà el mateix amb Joan Quilis i l'actriu Marta Molins amb Consol Tura; la periodista Samanta Villar farà la glossa de Joan González i el guionista Jordi Barrachina la de Rosa Vergés.

stats