Les acrobàcies de 'Capas' aterren al TNC: última parada d'un espectacle premiat

L'espectacle de la companyia de circ Eia torna a Barcelona després de viatjar per 12 països

La  companyia de circ Eia inaugura aquest dissabte 28 la programació familiar de la temporada 2015-2016 del Teatre Nacional de Catalunya amb 'Capas', un espectacle escènic i acrobàtic que es podrà veure a la Sala Petita del TNC fins el 27 de desembre en quinze funcions: sis pel públic escolar i nou pel públic familiar.

'Capas' combina les arts circenses amb la música en directe i la dansa i, a través de la poesia visual i l'humor, pretén explorar les capes de la personalitat i la societat. L'espectacle compta ja amb una trajectòria de cinc anys de gira, que ha portat a la companyia Eia a dotze països d'arreu d'Europa, representant el circ català en repetides ocasions. Aquest llarg viatge ha estat distingit amb diferents reconeixements com el  Premi de Circ Ciutat de Barcelona 2012 i el Premi de Circ de Catalunya, Zirkolika, 2011 al millor espectacle de sala. La funció, que s'ha representat en diverses ocasions a Catalunya, va fer parada al Mercat de les Flors el febrer de 2013.

Fabrizio Giannini, un dels cinc intèrprets, ha anunciat que "en principi" aquesta serà l'última vegada que representin l'espectacle perquè ja estan "treballant en altres projectes" i ha confessat que els fa "molta il·lusió tancar el cicle d'aquesta aventura humana i artística" al TNC. El director Jordi Aspa ha dit que "l'espectacle ha anat creixent al llarg d'aquests cinc anys", ara "hi ha més capes visibles" i això és un èxit perquè, en circ, el més difícil és "transmetre emocions" a través d'un salt mortal, per exemple.

Giannini ha explicat 'Capas' és un "espectacle per a tota la família" que "neix de la reflexió de dos conceptes": de les capes materials i físiques i les capes més etèries pel que fa a la personalitat humana i les relacions socials; i de l'hospitalitat entesa com a forma d'art. Les relacions entre els cinc personatges permeten crear una atmosfera familiar que s'alimenta gràcies a la participació del públic: "Ens anem despullant de les nostres capes fins a arribar a la nostra essència".

Armano Rabanera, un dels altres intèrprets, ha afegit que "hi ha un sisè personatge que és l'escenografia", un armari gegant i central que es desplega revelant les seves múltiples capes. La composició musical a càrrec de Cristiano Della Monica, Massimiliano Sacchi i Le Ficufresche també és un element clau al llarg de tota la funció, ja que hi ha molt poc diàleg i, segons l'acròbata Francesca Lissia, la música "és la veu dels nostres moviments".

 

 

 

Més continguts de