Cultura 30/06/2021

Acrobàcies amb blocs de gel al Grec

'Fenomen', de Quim Girón i Moon Ribas, i 'Nuye', de la companyia 'eia', entre les propostes de circ del festival

2 min
Un moment de l'espectacle 'Fenomen'

Barcelona"Depèn de la calor que faci l'espectacle dura més o menys. És una peça sense control", explica la coreògrafa Moon Ribas, que s'ha aliat amb Quim Girón a l'espectacle Fenomen. Uns grans blocs de gel que van traient del congelador són els protagonistes del muntatge, que s'estrena aquest dissabte al Mercat de les Flors dins el festival Grec. "Volem crear un diàleg entre els fenòmens naturals i nosaltres mateixos a l'escenari. Forcem el gel a trencar-se, l'esclafem, el trepitgem, el tallem i hi tirem aigua per fondre'l. El públic veu com el nostre cos va canviant amb l'element", assenyala Girón. Per fer evident el moviment sísmic de la Terra, els intèrprets portaran un vestit que reacciona i s'infla quan hi ha un terratrèmol. Durant set anys, Ribas va portar uns implants al cos que li permetien notar els moviments sísmics del planeta. Ara, amb Fenomen, continuen alimentant l'objectiu d'escoltar la natura i fer-la visible a escena.

Dins les propostes de circ del Grec també hi ha l'estrena de Nuye, de la companyia de circ 'eia'. L'espectacle, que arribarà el 15 de juliol al Mercat de les Flors, explora les relacions de parella a través de sis acròbates. L’equilibri, la confiança, la dualitat i la separació són alguns dels temes que aborda la peça, dirigida per Armando Rabanera Muro i Fabrizio Giannini. "El nostre llenguatge principal és l'acrobàcia en parella i en grup. Utilitzem figures i tècniques d'una manera integrada amb el que volem expressar", assenyala Giannini. L'espectacle aborda "la relació que tenim amb els altres, però també amb algunes parts de nosaltres mateixos amb les quals a vegades ens costa connectar", afegeix el director.

L'homenatge de Rhum i cia

A banda d'aquestes dues estrenes, el festival acollirà altres espectacles de circ com Gran reserva de Rhum i cia, un homenatge a la trajectòria de la companyia amb els millors números dels últims anys. Les pallasses Pepa Plana i Noël Olivé tornaran a portar a Barcelona Veus que no veus, que presenta la versió femenina de les entrades clàssiques, els números entre dos pallassos que inicien una obra o enllacen escenes. I els que es van perdre Fins i tot la foscor, el 25è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular de 9 Barris, podran repescar-lo a partir del 22 de juliol. A més, el Groupe Acrobatique de Tanger reunirà una quinzena de talents de l'acrobàcia a FIQ (Desperta't!), una peça que porta la llum, l'energia i el dinamisme fins a l’extrem.

stats