Literatura
Cultura 15/07/2015

L'actriu de 'Matar un rossinyol' defensa el nou llibre de Harper Lee

"És un llibre fantàstic i perfecte per al nostre temps", defensa Mary Badham en una lectura pública de 'Vés i aposta un sentinella'

Efe
2 min
Mary Badham a 'Matar un rossinyol'

Nova YorkEn el dia del polèmic llançament de 'Vés i aposta un sentinella', que trenca el silenci editorial de 55 anys de Harper Lee, Mary Badham, l'actriu que va encarnar la nena Scout a l'adaptació cinematogràfica de la seva primera i fins ara única novel·la, 'Matar un rossinyol', va defensar la nova novel·la de Lee. "És un llibre fantàstic i perfecte per al nostre temps. 'Matar un rossinyol' va arribar en un moment perfecte per discutir de manera molt entenedora temes molt complexos. Avui seguim bregant amb alguns d'aquests temes i ara aquest llibre ens en parla", va afirmar Badham.

Retirada del cinema des dels anys 60 i convertida ara en restauradora d'art, tenia 10 anys quan va interpretar la filla d'Atticus Finch. Aquest dimecres va llegir al centre cultural 92Y el primer capítol de 'Vés i aposta un sentinella'. L'obra recupera la història del seu personatge i del seu pare dues dècades després de la Gran Depressió, saciant la curiositat de molts lectors que van estimar aquests personatges clàssics de la literatura nord-americana.

Després de mesos de discussió sobre si era una nova novel·la o un primer esborrany de 'Matar un rossinyol', sobre si Harper Lee estava en condicions de decidir si volia o no publicar-lo, o si va ser descobert la tardor passada o molt abans, l'última controvèrsia va saltar en donar-se a conèixer que Atticus Finch apareix a la novel·la representat com un racista.

"Cal posar-se en la mentalitat de l'època", va justificar Badham, que va defensar que el que té de conciliador 'Vés i aposta un sentinella' és que aposta per una visió més agredolça. "T'ensenya a ser respectuós i comprensiu, però també a adonar-te que quan tenies 20 anys pensaves que ho sabies tot i després descobreixes que la vida és més complexa. Entens per què el teu pare callava i assentia", va assegurar.

stats