Cultura 24/12/2012

Gore Vidal, l'escriptor elegant i mordaç (1/08/2012)

L'autor nord-americà va publicar unes 25 novel·les i eren conegudes les seves frases provocadores com ara 'Mai perdo una oportunitat de tenir sexe o de sortir a la televisió'

Ara
1 min
Que tremoli l'enemic

BarcelonaGore Vidal (West Point, 1925- Hollywood Hills, 2012), que es veia a ell mateix com l'últim espècimen d'una raça, va publicar unes 25 novel·les, dues memòries i diversos volums d'assajos magistrals, a més d'obres de teatre, drames televisius i guions. I sempre podies comptar amb ell per treure's del barret un aforisme o un agut comentari crític sobre la política exterior els Estats Units.

Potser més que a cap altre escriptor dels Estats Units, excepte Norman Mailer i Truman Capote, a Vidal li encantava ser una figura pública. Es va presentar dues vegades a càrrecs polítics i, tot i que va perdre les dues vegades, es va comportar sempre com una mena de president no electe. Una vegada va dir: "Cap problema humà quedaria sense resoldre si la gent, simplement, fes el que jo recomano". L'escriptor nord-americà era famós per la seva causticitat i, arrel de la seva mort, diversos mitjans van recopilar algunes de les seves frases com ara "Cada vegada que un amic té èxit, jo moro una mica".

stats