Música
Cultura 06/05/2011

Adrià Puntí confirma que publicarà nou disc a la tardor

El músic gironí també prepara un film de ficció i un documental sobre la seva carrera

Ricard Martín
2 min
adrià puntí

BarcelonaJosep/Adrià Puntí, que va ser cantant d'Umpah-pah i un dels músics més sorprenents i creatius del rock fet aquí, està enllestint un disc nou i prepara un retorn a l'activitat musical. Després de nou anys sense publicar cançons noves d'ençà aquell llunyà Maria (2002) encara els pròxims mesos amb molta feina: nou disc, concerts, una pel·lícula de ficció que està dirigint i la col·laboració amb un documental sobre ell.

Puntí confirma que a la tardor hi haurà disc nou. "S'està fent tot el possible perquè sigui en aquestes dates", explica. De cançons no n'hi falten: "En tinc tantes i totes tan avançades que, com qui diu, el disc podria sortir demà". De fet, no descarta publicar dos discos, "cadascun amb un enfocament totalment diferent". Puntí està treballant amb Quimi Portet com a productor, encara que hi ha més d'una desena de cançons en què ha col·laborat Enrique Bunbury en la producció artística.

El músic gironí també tornarà als directes amb un concert el proper 13 de maig dins el Festival de Guitarra de Barcelona: "Aquest concert marcarà un abans i un després en la meva trajectòria, serà com engegar motors i començar de zero", vaticina. Puntí ha descartat un retorn d'Umpah-pah.

D'altra banda, el cinema està en el focus d'activitat del gironí. Per un cantó es troba immers en el rodatge de la seva primera pel·lícula com a director. El viatge d'un savi llest cap enlloc serà una road movie ambientada als anys seixanta, amb elements de rock and roll i de la seva pròpia trajectòria. A més del seu film de ficció, s'està enllestint un documental centrat en ell que s'estrenarà al festival In-Edit. Fa cinc anys que roden material, però Puntí prefereix no avançar res perquè ell "no és l'ideòleg del projecte, només l'actor protagonista". Després de tants anys de silenci, se li gira feina al geni gironí.

stats