Música
Cultura 09/07/2015

L'Ajuntament de Barcelona atorga la Medalla d'Or al mèrit cultural al músic Jordi Savall

L'artista fa més de quaranta anys que es dedica a la recerca de les músiques antigues

Acn
2 min
Jordi Savall, durant un moment de la cerimònia / ACN

BarcelonaBarcelona ha reconegut la trajectòria del músic Jordi Savall amb la Medalla d'Or al mèrit cultural. En l'acte de lliurament de la Medalla, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha agraït al músic la "tasca ingent de recuperació" del patrimoni musical del país i l'esforç per transmetre a través de la música "pau, solidaritat i honestedat, valors que caracteritzen aquesta ciutat". El tercer tinent d'alcalde de l'Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha participat a l'acte remarcant que la figura de Savall "és una referència internacional pel que fa a la música antiga i també una persona amb uns valors molt ferms que ha fet una aposta per l'activisme".

La glossa de Jordi Savall ha anat a càrrec del periodista i escriptor Ferran Sáez que ha lloat la important tasca en l'aportació a la difusió de la música antiga i de la cultura catalana i ha remarcat que "ha estat un harmonitzador, en tota la gamma de sentits que pot arribar a tenir aquesta paraula".

Quatre dècades de feina

Jordi Savall (Igualada, 1941) fa més de quaranta anys que està dedicat a la recerca de les músiques antigues, sent un dels principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. L'any 2008 Savall va ser nomenat Ambaixador de la Unió Europea pel diàleg intercultural i, juntament amb Montserrat Figueras, van ser investits Artistes per la Pau dins del programa "Ambaixadors de bona voluntat" de la UNESCO.

La seva carrera musical ha estat mereixedora de les més altes distincions nacionals i internacionals, d'entre les quals se'n destaquen el títol de Doctor Honoris Causa a diferents universitats: Evora (Portugal), Lovaina (Bèlgica), Basilea (Suïssa) o Barcelona.

A l'acte del lliurament de la medalla també han assistit Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat de Catalunya, membres de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga com Manuel Forcano i Joan Rigol, representants d'entitats culturals i socials com Mariona Carulla i Joan Oller de la Fundació Orfeó- Palau de la Música, Carles Duarte, president del CONCA, Àlex Susanna, director de l'Institut Ramon Llull i Josep Garrigosa, director de l'Auditori, entre d'altres.

stats