Cultura 03/01/2013

Boadella: "No em passejo per Catalunya perquè em diuen fatxa i espanyolista"

"La gent que passeja per Barcelona veu una ciutat amable, però és com si passegés pel Berlín oriental als anys 60". "Veniu a passejar amb mi un quart d'hora i us adonareu de què passa", diu el dramaturg en una entrevista a 'El Mundo'

Ara
1 min
Portada mundo 3 gener 2013

Barcelona"No passejo per Catalunya perquè em diuen fatxa, espanyolista...". El dramaturg i director de teatre Albert Boadella creu que "Barcelona és avui com el Berlín oriental als anys 60". Així ho diu en una entrevista que publica aquest dijous el diari 'El Mundo'. Afirma Boadella: "Jo vaig amb AVE a Barcelona i el meu desplaçament a Catalunya és del pàrquing de l'AVE al jardí de casa. No em passejo per Catalunya perquè em diguin fatxa, espanyolista... La gent que passeja per Barcelona veu una ciutat amable, però és com si passegés pel Berlín oriental als anys 60. Hauríem vist uns alemanys encantadors i no els barris empobrits amb els vidres trencats. Però veniu a passejar amb mi un quart d'hora i us adonareu de què passa".

L'entrevista és a dues bandes amb l'actor Rafael Álvarez, 'El Brujo'. "Ja no som als anys 70, quan escrivíem: 'Llibertat per a Boadella'. Ara li diuen fatxa...", replica Álvarez. "El pitjor és que això ho fa la gent jove, i per a ells és modern. És una actitud estúpida i covarda de gent que no ha vist món i que es deixa governar per un eslògan", rebla 'El Brujo'.

stats