Albert Pla: "A mi sempre m'ha fet fàstic ser espanyol, i espero que a tothom"

En una entrevista a 'La Nueva España', el cantautor assegura que li agradaria que a Gijón s'estudiés català "per collons" igual "que ens passa a nosaltres ara"

Provocador com sempre, el cantautor Albert Pla no s'ha tallat ni un pèl en assegurar en una entrevista al diari asturià 'La Nueva España' que "sempre" li ha "fet fàstic ser espanyol". En una entrevista per telèfon per parlar del seu últim espectacle 'Manifestación', Pla, que al llarg de la seva carrera ha cantat indistintament en català i en castellà, assegura que és independentista i que li agradaria que a Gijón s'estudiés català "per collons" igual "que ens passa a nosaltres ara".

Es diu l'entrevista:

- Vostè és partidari de la independència catalana?

-¿Si estic a favor de la independència de Catalunya? Clar que ho estic, ¿qui vol ser espanyol?

- No veu que hi ha altres possibilitats de convivència al marge de la secessió?

- No, a mi sempre m'ha fet fàstic ser espanyol, com espero que a tothom. M'agradaria que els catalans fóssim independents i que a Gijón s'estudiés el català per collons, igual que ens passa a nosaltres ara.

En un altre moment de l'entrevista, Albert Pla, diu que troba que les manifestacions -el seu muntatge es diu 'Manifestación'- són ineficaces. "Totes?", pregunta el periodista. I respon: "Bé sí, és cert. Aquest cap de setmana a Catalunya hi ha hagut una manifestació de trenta mil tios que van omplir la plaça de Catalunya, i sembla que tots els diaris d'Espanya diuen que els catalans volen ser espanyols. En aquest cas, per exemple, ha funcionat.

En la mateixa línia provocadora, preguntat per la independència el febrer passat a la revista 'MondoSonoro', Pla va dir que ell busca "amb afany la independència de Catalunya i l'annexió posterior d'Espanya al nostre territori".