Cultura 12/02/2020

El nou àlbum de Sopa de Cabra, 'La gran onada', sortirà el 28 de febrer

L'aigua, com a element transformador, és present en tots els temes

Agències
2 min
Sopa de Cabra en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl nou àlbum de Sopa de Cabra es dirà La gran onada i sortirà el 28 de febrer. Es tracta del desè disc d'estudi del grup de Gerard Quintana, del qual es podran escoltar tres temes més a partir d'aquest dimecres a mitjanit. Després de l'avançament de Farem que surti el sol, les noves cançons són Deien adéu, Em trenques el cor i Fronteres. Així com l'atmosfera de l'últim disc (Cercles) era l'aire, el de La gran onada és l'aigua, un concepte present en tots els temes. L'onada, "l'element més transformador del mar", evoca "infinitats de lectures", com la climàtica, la social i la política, asseguren des de l'entorn dels Sopa de Cabra. Els concerts de presentació sumen noves dates a Vic, Granollers i Sant Cugat del Vallès.

Feia quatre anys que el grup gironí no publicava cançons noves i en feia dos que no feien cap concert oficial. Després de l'estrena al novembre de Farem que surti el sol, cançó dedicada a la tasca de l'ONG Open Arms, aquest dimecres a mitjanit Sopa de Cabra avança tres noves cançons del seu desè àlbum, que s'esperava per abans de la primavera. Deien adéu és una cançó pop-rock amb moltes referències als anys vuitanta, però amb sonoritat actual. El tema s'endinsa en el canvi d'era, el canvi de paradigma, a partir de referències més o menys explícites a mites generacionals com Led Zeppelin, ACDC i Bob Dylan. D'altra banda, Em trenques el cor és la cançó de La gran onada que "connecta més amb els orígens dels Sopa", segons aquestes fonts.

Al contrari de la resta del disc, que s'enfoca cap al mar i els paisatges oberts, aquest tema mira cap al rock urbà, amb patrons i recursos actuals. Finalment, la cançó Fronteres és un migtemps que recrea un paisatge sonor "més èpic" cantada a dues veus amb Núria Moliner, intèrpret del grup Intana. La temàtica se centra en els refugiats que, al contrari que els diners, topen amb fronteres i no tenen paradisos. La gira de presentació del nou disc del grup gironí començarà el 14 de març al Cruïlla de Primavera en un concert al Poble Espanyol de Barcelona. Continuarà el 27 de març al Teatre la Llotja de Lleida, el 4 d'abril a l'Auditori de Girona (amb totes les entrades exhaurides), i el 18 d'abril al Tarraco Arena de Tarragona. A aquestes dates s'hi sumen els concerts a L'Atlàntida de Vic el 21 de novembre, a l'Auditori de Granollers el 17 d'octubre i al Teatre Auditori de Sant Cugat el 18 de desembre.

stats