Cinema
Cultura 20/10/2014

Alejandro González Iñárritu: "Les pel·lícules de superherois són un genocidi cultural"

El director mexicà estrena el 9 de gener 'Birdman (o la inesperada virtut de la ignorancia)' amb Michael Keaton fent d'un actor que intenta deixar enrere el paper de superheroi que el va fer famós

Ara
1 min
Sí: A.G. Iñárritu - No: Christine Lagarde

BarcelonaEn declaracions al web Deadline, Alejandro González Iñárritu ha afirmat que "les pel·lícules de superherois són un genocidi cultural". El cineasta mexicà, autor films com 'Babel', 'Amores perros' o 'Biutiful', ha alertat sobre els valors que amaguen aquest tipus de cinema. "El seu problema és que de vegades aparenten ser profundes, basades en algun tipus de mitologia grega –creu Iñárritu–. I en realitat són molt de dretes".

Tot i admetre que de vegades s'ho passa bé amb els films del gènere perquè són "bàsics i simples i van bé amb les crispetes", Iñárritu veu els superherois com "gent que mata a d'altres que no creuen en el que ells sí creuen, o que no són allò que ells sí volen ser". "Són un genocidi cultural, una mena de verí, perquè el públic està tan sobreexposat a aquest tipus de trames, explosions i merda, que l'experiència de ser humà ja no significa res per ells".

Iñárritu estrenarà el 9 de gener 'Birdman (o la inesperada virtut de la ignorancia)', una comèdia negra protagonitzada per Michael Keaton en la pell d'un actor que intenta reiventar-se i deixar enrere la seva fama com intèrpret d'un famós superheroi, Birdman.

stats