Cultura 16/05/2021

Alice Cooper es ven una cadira elèctrica d'Andy Warhol

El músic tenia aquesta serigrafia de 1964 al celler i ara se la treu de sobre perquè "no lliga" amb la decoració de casa seva

1 min
La serigrafia d'Andy Warhol 'Petita cadira elèctrica', del 1964

BarcelonaUna obra original d'Andy Warhol (1928-1987), propietat del cantant nord-americà Alice Cooper, se subhastarà en una galeria de Scottsdale (Arizona) per un preu estimat d'entre 2 i 4 milions d'euros. "Estic convençut que hi ha una pila de gent que vol una cadira elèctrica de Warhol -ha comentat Cooper-. Deixem que la tinguin!".

La serigrafia Petita cadira elèctrica, del 1964, forma part de la sèrie Mort i desgràcia. Cooper l'ha tingut guardada durant més de quaranta anys al celler de casa seva. La peça, de 57,15 per 71,12 centímetres, està en perfectes condicions, d'acord amb les valoracions dels experts. El músic ha decidit desfer-se de l'obra perquè "no lliga" amb la decoració de la casa: "Simplement no encaixa en aquesta casa a Arizona -diu-. És una obra més de l'estil Nova York, Los Angeles o Londres".

La serigrafia, que ja va ser autenticada per Richard Polsky fa uns anys, es va poder veure el 2019 a Cleveland, Ohio, i ara s'obre al mercat mundial mitjançant una subhasta que tindrà lloc a Larsen Art Auction a l'octubre. La sèrie Mort i desgràcia conforma una col·lecció d'obres que també inclou imatges d'accidents automobilístics i aldarulls públics. Petita cadira elèctrica representa la cadira elèctrica de la presó de Sing Sing, a Nova York, la mateixa en què van ser electrocutats els espies condemnats Julius i Ethel Rosenberg.

 

stats