CINEMA
Cultura 08/11/2011

Arrenca l'Alternativa, el cinema que formula preguntes

El Festival de Cinema Independent projectarà 191 films, entre ficció, no ficció i curts, 46 dels quals a concurs. També hi haurà la projecció ininterrompuda de 98 films gratis al CCCB

Acn
1 min
El film 'Ecumenopolis: ciutat sense límits' del director turc Imre Azem

BarcelonaL'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, celebrarà de l'11 al 19 de novembre la seva 18a edició. La innovació, la independència creativa, la crítica i la reflexió són les premisses d'un certamen que enguany ha vist reduït el seu pressupost per la menor aportació de l'ICIC i el CCCB (de 360,000 euros als 234.000). La responsable del festival, Margarita Maguregui, s'ha queixat d'aquest fet i ha expressat que no volen un festival "de catifa vermella" però sí "que permeti pagar els professionals".

Amb tot, el festival programarà 191 pel·lícules (ficció, no ficció i curts), 46 de les quals a concurs. Entre les pel·lícules seleccionades a concurs pel festival s'hi troben des de pel·lícules amb recorregut previ (cas de El Premio, guanyadora d'un Ós de Plata a la Berlinale 2010), fins a estrenes recents, i també forces 'òperes primes'. Com cada any, hi haurà portes obertes per als ciutadans a la Pantalla Hall, al CCCB, on es projectaran de forma ininterrompuda fins a 98 films, amb accés gratuït. També es manté la programació infantil, inclosa en Petits Experiments.

Més enllà d'aquest àmbit, el festival manté les seves seccions paral·leles. En aquest cas el protagonisme l'acapararan, d'una banda, el cinema documental independent que es realitza en l'actualitat a Turquia. Se'n projectaran set films, un dels quals del director Imre Azem, que presentarà Ecumenopolis: ciutat sense límits. En segon lloc, 'L'Alternativa' dedicarà una mirada especial al cinema documental argentí de la mà de la productora Cine Ojo i una de les seves sòcies, Carmen Gurini.

Es dedicarà un particular homenatge al cineasta francès Alain Cavalier i a Patricio Guzmán.

stats