Cultura 28/07/2019

Amaia, el pop elegant i valent d’una nova estrella

La cantant i compositora desplega el seu pop d’autora al certamen solidari H&M Future Beats Festival a la plaça Major del Poble Espanyol de Barcelona

Olga àbalos
2 min
Amaia, el pop elegant i valent d’una nova estrella

Els nous temps requereixen noves dinàmiques promocionals. Les estrenes discogràfiques ja no suposen un punt i a part en la carrera d’un artista, sinó un punt i seguit que acompanya el món incontrolable de les xarxes socials. El primer disc d’Amaia Romero, guanyadora d’ Operación Triunfo 2017, Pero no pasa nada, no es publicarà fins al setembre, però la fama televisiva fa que es desdibuixin el tempos tradicionals de la indústria musical. Segurament, als centenars d’espectadors que es van congregar ahir al certamen solidari H&M Future Beats Festival a la plaça Major del Poble Espanyol de Barcelona -on també van actuar Cupido i Javiera Mena, entre d’altres- poc els importava que la gira oficial de presentació del seu disc no comenci fins a l’octubre ni que aquestes aparicions siguin sobretot de rodatge. El que comptava era gaudir en directe de peces com ara El relámpago, el videoclip de la qual ja acumula 3,7 milions de visualitzacions al YouTube.

Acompanyada d’una banda amb alguns integrants de l’escena independent catalana com ara Núria Graham (guitarra), Aleix Bou (bateria), Miquel Sospedra (baix) i Paula Vegas (teclat), Amaia va posar a prova gairebé tot el seu disc de debut amb elegància i una posada en escena sobretot basada en les seves aptituds vocals. Una opció valenta si tenim en compte que part del repertori es basa en una concepció del pop despullat i minimalista, amb melodies senzilles i temes curts, i que està destinada, com a triunfita, a actuar en grans recintes.

Al llarg d’una hora de concert la cantant i compositora va desplegar el seu pop d’autora superant amb solvència i naturalitat tant passatges intimistes i de gran fragilitat - Nadie podría hacerlo, Nuevo verano, Cuando estés triste - com les melodies amables i elegants pròximes al Donosti Sound -Quedará en nuestra mente, Todos estos años - o les estrofes incisives d’ Un día perdido.

La navarresa, que es va reservar els temes més festius per als últims minuts del xou - Me gusta bailar, Ahora te puedes marchar,versió de Luis Miguel- va tancar amb el hit El relámpago, molt celebrat per un públic entregat ja a la nova estrella del pop.

stats