Cultura 28/04/2015

Els Amics de les Arts celebren 10 anys amb una ‘big band’

Xavier Cervantes
1 min
Els Amics de  les Arts celebren  10 anys amb  Una ‘big band’

BarcelonaAls Amics de les Arts els agraden les celebracions, així que ara que fa deu anys que es van presentar en societat en munten una de grossa. “Volem que passin moltes coses aquest any”, diu Eduard Costa. De moment, estrenen dues cançons noves amb els respectius videoclips a la seva web. Es titulen Els amics s’ajuden en tot, que té un to irònic, i La taula petita, d’inequívoc caràcter nostàlgic. La següent novetat seran dos concerts amb la Dream Big Band de Vicens Martín: un al festival Grec de Barcelona el 30 de juliol i l’altre a Cap Roig el 6 d’agost.

“Serà un gran exercici de nostàlgia”, explica Dani Alegret. El grup ha posat el seu repertori en mans de Vicens Martín perquè en faci els arranjaments, i com que volen repassar totes les èpoques, fins i tot han pensat aplegar fragments d’algunes cançons en un medley. “Serà la festa d’aniversari més grossa que poguéssim imaginar”, afegeix Alegret.

‘Crooners’ a l’estil de Las Vegas

La força dels metalls de la big band alliberarà Els Amics de les Arts, que en algunes cançons es dedicaran només a cantar. “Serem com crooners de Las Vegas, fins i tot podríem sortir amb esmòquing”, fa broma Joan Enric Barceló. Tot plegat tindrà més caràcter d’espectacle que de concert tradicional, i fins i tot hi haurà una dramatúrgia dissenyada per Llàtzer Garcia, el director i autor d’obres com La pols. “Però no serà teatre, sinó que es tracta de trobar un fil conductor per a aquest exercici de nostàlgia”, precisa Ferran Piqué.

stats