Art
Cultura 10/05/2011

Anish Kapoor reivindica Ai Weiwei

L'escultor ha llançat una proposta a museus i galeries perquè tanquin durant un dia per criticar l'arrest de l'artista xinès

Redacció
1 min
L'escultor Anish Kapoor

BarcelonaL'escultor Anish Kapoor ha fet una crida als museus i les galeries d'arreu del món perquè tanquin durant un dia com a acte reivindicatiu contra l'arrest d'Ai Weiwei per part del govern xinès, segons recull l'edició digital de The Guardian.

Weiwei va ser arrestat el 3 d'abril a l'aeroport de Pequín com a sospitós d'un frau econòmic i des de llavors no se n'ha tingut notícia. Per a Kapoor, l'actitud del govern xinès recorda la de l'era socialista, quan "les veus diferents dels artistes eren vistes com a perilloses". Kapoor dedicarà la instal·lació que exposa a Monumenta 2011 (al Grand Palais de París) a l'artista xinès, tot reivindicant la necessitat de vetllar pel col·lectiu d'artistes. "Com a col·lega, i tot i que no el conec personalment, sento que els artistes tenim una veu comuna i hem de ser solidaris entre nosaltres".

"Que se l'acusi d'alguna cosa", reclama l'escultor. "Fa un mes que està empresonat i se l'ha deixat sense veu. Però no només això: la seva família no sap on és. Aquesta situació no és acceptable sota cap circumstància".

stats