Cultura 22/07/2016

Antoni Abad representarà Catalunya a la pròxima Biennal de Venècia d'arts visuals

El projecte dels comissaris Mery Cuesta i Roc Parés amb l'artista guanya el concurs convocat per l'Institut Ramon Llull. El projecte 'La ciutat que no es veu' consisteix en mapa alternatiu de la ciutat fet amb àudios geolocalitzats de persones cegues o amb baixa visió

Ara
1 min
Roc Parés, Antoni Abad, Mery Cuesta i el director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano

BarcelonaL'Institut Ramon Llull ha fet públic aquest divendres el projecte guanyador per representar Catalunya a la pròxima Biennal de Venècia d'arts plàstiques: la candidatura elegida és la dels comissaris Roc Parés, Mery Cuesta i l'artista Antoni Abad. El projecte, que porta per títol 'La ciutat que no es veu', consistirà en portar a la ciutat dels canals el projecte col·laboratiu per a persones cegues o amb baixa visió BlindWiki. Abans de Venècia, aquesta aplicació s'ha desenvolupat a Roma, Berlín i Sidney.

L'objectiu del projecte es oferir una interpretació sensorial de l’espai urbà de Venècia. Es desenvoluparà amb la col·laboració de col·lectius locals. Els participants enregistren arxius d'àudio geolocalitzats en llocs concrets i altres participants els poden escoltar per participar aquesta cartografia alternativa de la ciutat. Està previst que el projecte s'estengui arreu de la ciutat i de la Biennal, amb rutes en 'vaporetto' i opuscles en Braille, entre altres.

El conjunt dels registres crea un mapa d'itineraris de la ciutat. En aquesta ocasió, la seu habitual de Catalunya a Venècia, els Cantieri Navali, no serà un aparador, sinó un espai d'activitats i taller. El pressupost de 'La ciutat que no es veu' es de prop de 500.000 euros, 185.000 dels quals estan destinats a la producció del projecte.

stats