Cultura 18/06/2014

Antoni Vives i Wajdi Mouawad, premis Llibreter 2014

El Gremi de Llibreters premien les novel·les 'I demà, el paradís' i 'Ànima', i l'àlbum il·lustrat 'Aquest barret no és meu'

Ara
1 min

BarcelonaEl Gremi de Llibreters de Catalunya ha anunciat avui els tres títols que ha reconegut amb el XV Premi Llibreter, que pretén ressaltar. entre tota l'oferta dels seus establiments, llibres de qualitat que no hagin rebut l'atenció que mereixen i que, gràcies a la tasca de prescripció de les llibreries, podran arribar a nous lectors.

El premi Llibreter de literatura catalana és per a 'I demà, el paradís', d’Antoni Vives, editat per La Magrana. En la novel·la, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, escriptor i col·laborador de l'ARA fa un viatge literari del Cadaqués aïllat dels anys 20 i 30 fins al Cadaqués dels estiuejants progres i dels artistes trencadors dels anys 60, passant per la Guinea en temps de Fernando Poo, quan era una colònia espanyola.

El premi a l'autor estranger, el Llibreter a Altres Literatures, és per a 'Ànima', de Wajdi Mouawad, editat per Periscopi (català) i Destino (castellà). L'autor de la trilogia teatral 'La sang de les promeses', en la qual s'inscriu 'Incendis', una novel·la animal que mossega.

El premi a l'àlbum il·lustrat és per a 'Aquest barret no és meu', de Jon Klassen, editat per Milrazones.

stats