Llibertat d'expressió
Cultura 20/04/2018

Antònia Font tornen per participar en un concert per la llibertat d'expressió

Més de 30 grups i artistes actuaran a Palma el 17 de juny en un festival organitzat per ACALLAR

Ara
2 min
Antònia Font en una imatge d'arxiu

BarcelonaAntònia Font van plegar veles fa cinc anys, però el 17 de juny tornaran a reunir-se de manera excepcional per participar en un concert per la llibertat d’expressió que se celebrarà al velòdrom cobert Palma Arena, amb capacitat per a 8.000 persones. El concert, que aplegarà més de trenta grups i artistes, és la primera acció de l'Associació de Creadors i Artistes per la Llibertat Artística (ACALLAR), entitat mallorquina que neix per donar suport a qualsevol artista perseguit o censurat per les seves obres.

A més d'Antònia Font hi actuaran Albert Pla, Maria del Mar Bonet & Borja Penalba, Berri Txarrak, Boikot, Non Servium, Reincidentes, Los Chikos del Maíz, La Gran Orquesta Republicana, Lehendakaris Muertos, Rapsusklei, Gatibu, Crim, Daniel Higiénico, Juanxo Skalari & The Rude Band i els rapers Tote King, Shotta, Ander i Morodo, entre d'altres. Tot plegat seran més de 30 grups i artistes. El cartell també inclou Valtonyc, que està pendent d'entrar a la presó arran de la condemna a tres anys i mig ratificada pel Tribunal Suprem. Les entrades per al concert, a 20 euros, es posaran a la venda el 22 d'abril a 'www.mallorca-ticket.com'.

El concert és una iniciativa d'ACALLAR, un col·lectiu impulsat per Javier Vegas, de La Gran Orquesta Republicana, com a resposta a les diverses causes judicials obertes a diversos artistes "pel sol fet de fer la seva feina lliurement". Entre els objectius d'ACALLAR hi ha "la promoció, el suport i la defensa del dret dels artistes a crear sense censura ni intimidació", "la protecció i defensa dels artistes o creadors enfront dels atacs o amenaces a la seva llibertat artística i d'expressió artística o cultural, incloent-hi la prestació d'ajuda humanitària a artistes o creadors en situació de risc, amb independència del seu lloc d'origen o el país en el qual l'atac o l'amenaça tingui lloc, així com la protecció i defensa dels artistes o creadors que es vegin sotmesos a processos judicials o administratius de qualsevol ordre a causa de les seves creacions o expressions artístiques".

ACALLAR també assessora i ajuda en la defensa i protecció jurídica dels artistes "davant amenaces al seu dret a la llibertat d'expressió artística, davant organismes nacionals o internacionals, òrgans de la jurisdicció o constitucionals i, en general, davant qualsevol organisme o organització competent per a la tutela del dret de llibertat artística o per emetre pronunciaments sobre els límits de la llibertat d'expressió artística o cultural". Igualment, s'alinea amb altres associacions, organitzacions o moviments socials que "promoguin o persegueixin les mateixes finalitats", com ara la plataforma No Callarem, que el 15 d'abril va organitzar una jornada musical a l'antiga presó Model de Barcelona, i que l'any passat ja havia muntat un concert al parc Gran Sol de Badalona.

stats