Música
Cultura 08/12/2011

Antònia Font ja tenen llibre biogràfic

'Antònia Font. Robots innocents' explica les claus del seu èxit i repassa la seva trajectòria

Acn
1 min
Antònia Font / JORDI PIZARRO

BarcelonaL'editorial Cossetània Edicions i el grup Enderrock acaben de publicar Antònia Font. Robots innocents, un llibre que repassa la trajectòria de la banda de pop català des de la publicació del seu primer treball l'any 1998.

El llibre, escrit per Joaquim Vilarnau, Helena Morén, Jordi Novell i Lluís Gendrau, recull els detalls més importants de la seva carrera i les claus del seu èxit, així com un recull de les seves fotografies més representatives, i una entrevista amb els integrants de la banda. A més, s'hi poden trobar les opinions de Miqui Puig, Sisa, Sebastià Alzamora i fins i tot de la mateixa Antònia Font, l'amiga de la banda a qui van agafar el nom, i els acords d'algunes cançons.

Les referències a l'Univers, al ciberespai, a robots i a altres éssers poc corrents que apareixen en moltes de les seves cançons fan pensar en un significat ocult i aporten dosis de misteri a l'imaginari del grup. Però segons l'opinió de l'escriptor Sebastià Alzamora al llibre, aquest imaginari tan sols descriu la seva realitat.

Antònia Font ha rebut dues vegades el premi Puig Porret pels discs Alegria (2002) i Lamparetes (2011), a més d'altres reconeixements.

stats