ARA llegim
Cultura 15/05/2012

El 2013, any Salvador Espriu

La Generalitat commemorarà el centenari del naixement de l'escriptor per divulgar la vida i l'obra d'una de les principals figures de la literatura catalana

Acn
1 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat commemorarà el 2013 el centenari del naixement de l'escriptor Salvador Espriu. Conferències, exposicions, projectes editorials i certàmens per a la divulgació de la vida i l'obra d'una de les principals figures de la literatura catalana formaran part del programa de celebració. El Govern nomenarà un comissari que haurà de coordinar les iniciatives i activitats que es proposin des de la Generalitat.

Des de la Generalitat es destaca que Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) és una de les figures cabdals de les lletres catalanes del segle XX. Va escriure novel·la, teatre i poesia i va combinar amb habilitat diferents formes literàries: la lírica, l'elegia, la sàtira i la didàctica. L'any 1972 se li va atorgar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Entre les seves obres destaquen 'Israel'; 'Dr. Rip'; 'La revolta dels Sants'; 'Laia'; 'Aspectes'; 'Els avets'; 'Miratge a Citerea'; 'Letizia'; 'Ariadna al laberint grotesc'; 'Antígona'; 'Cementiri de Sinera'; 'Primera història d'Esther'; 'Les hores'; 'Mrs. Death'; 'El caminant i el mur'; 'Final del laberint', o 'La pell de brau'.

stats