Cultura 06/08/2018

Apareix amb un grafiti de Kiss una escultura romànica de la catedral de Santiago

L'autor de la gamberrada s'enfronta a una multa d'entre 6.000 i 150.000 euros

Agències
1 min
Apareix amb un grafit de Kiss una escultura romànica de la Catedral de Santiago de Compostel·la

Una escultura situada a la façana romànica de 'las Praterías' de la catedral de Santiago de Compostel·la ha sigut víctima d'un acte vandàlic. Una figura ha aparegut aquest dilluns amb la paraula 'Kiss' escrita en blau i uns bigotis pintats, com un dels membres del grup de rock. "S'aplicarà amb tota contundència la llei de patrimoni", ha afirmat el conseller de Cultura del govern gallec, Román Rodríguez, que ha qualificat l'acte com "un autèntic atemptat cultural" i "una barrabassada". Rodríguez ha comparegut davant els periodistes juntament amb l'alcalde de Santiago, Martiño Noriega, i el director de la Fundació Catedral, Daniel Llorenç, que ha confirmat que el desperfecte a la figura és lleu i que amb làser es podrà arreglar en una tarda. Curiosament, el grup Kiss va actuar al juliol al festival musical Resurrection Fest, a Viveiro (Lugo).

Les autoritats procediran al visionat de les cintes de les càmeres que hi ha en aquest entorn del nucli històric de la capital de Galícia per intentar identificar l'autor del grafiti en una de les figures de marbre de la porta meridional del temple, l'única d'estil romànic que es conserva, construïda el segle XII. L'autor de la pintada s'enfronta a una multa d'entre 6.000 i 150.000 euros, segons les sancions que estableix la llei de patrimoni de la Xunta.

La catedral de Santiago està en obres de restauració constants, com tot gran monument. Es dona la casualitat que recentment s'han retirat les bastides de la façana de la plaça de l'Obradoiro i s'han obert al públic de nou les visites al Pòrtic de la Glòria.

stats