Turisme
Cultura 24/08/2021

Ara sí: caldrà pagar per entrar a Venècia a partir de l'any que ve

L'entrada costarà entre 3 i 10 euros, amb l'objectiu de combatre la saturació turística

Ara
2 min
Un creuer navegant pels canals de Venècia mentre un grup protesta contra la seva presència.

BarcelonaVenècia ha dit prou a la saturació turística. A partir de l'1 de juny del 2022, els visitants que desitgin accedir al centre històric de la ciutat hauran de reservar la seva estada i pagar una entrada, segons informen diversos mitjans de comunicació italians. Entre ells, el diari La Stampa avança que el preu de l'entrada oscil·larà entre els 3 i els 10 euros, en funció del dia i la quantitat de persones previstes. L'accés es durà a terme a través d'uns torns col·locats als principals punts d'accés al centre històric i es començarà a assajar el setembre d'aquest any a Tronchetto, el punt on hi ha el comandament de la policia local i des d'on es controla digitalment tota la ciutat històrica. L'aplicació d'aquesta mesura s'havia ajornat dos cops i ha sigut finalment aprovada després de la invasió de turistes que s'ha produït en les últimes setmanes. Cada any, la ciutat dels canals rep 25 milions de turistes, dels quals gairebé 14 milions van a passar-hi el dia, sense pernoctar.

La reserva prèvia i el pagament es podran fer mitjançant una aplicació o a la web, obtenint un codi QR que permetrà passar els lectors òptics dels torns. Els treballadors i residents de la regió del Vèneto estaran exempts del pagament, encara que sí que se'ls demanarà que reservin la visita. Tampoc pagaran els turistes que s'allotgin als establiments turístics de tota la ciutat (inclòs Mestre), els nens menors de sis anys i els familiars fins al tercer grau de residents. La mesura arriba després que govern de Mario Draghi prohibís al juliol l’entrada de creuers al canal que passa per davant de la plaça de Sant Marc i el de la Giudecca davant les amenaces de la Unesco d’incloure Venècia a la llista negra de llocs en perill al món.

El regidor Marco Gasparinetti considera que es tracta d'una "mesura inconstitucional i contrària a la legislació europea" i defensa que una acció com aquesta es podria fer "per a una àrea limitada, com la plaça de Sant Marc, però no per a una ciutat sencera". "És una mesura per fer diners", ha lamentat.

stats