LITERATURA
Cultura 20/09/2011

Avui, amb l'ARA Llegim, reivindiquem el llegat de Josep Maria de Sagarra

Com cada dimecres, l'ARA Llegim repassa l'actualitat literària, amb un reportatge dedicat a Josep Maria de Sagarra, entrevistes a Silvia Avallone i Mathias Malzieu i crítiques de les novetats editorials de Dolors Oller, Roberto Calasso i Ana María Moix, entre d'altres

Redacció
1 min
Retrat de Josep Maria de Sagarra

BARCELONALes pàgines de llibres que el diari ARA inclou cada dimecres volen reflectir les últimes novetats i tendències del sector editorial de casa nostra, ric, divers i abundant, i ho fan a través de reportatges, cròniques, ressenyes, entrevistes i seccions d’opinió. Aquesta setmana reivindiquem el llegat literari de Josep Maria de Sagarra –del qual el proper 27 de setembre se celebrarà el 50è aniversari de la seva mort–, entrevistem Silvia Avallone, autora d'un debut novel·lístic sonat, D'acer (Edicions 62 / Alfaguara), i Mathias Malzieu, que després de La mecànica del cor ha tornat amb Metamorfosi al cel (Mondadori).

En l'apartat de crítiques repassem les novetats de Dolors Oller, Roberto Calasso, Ana María Moix, Ferdinand Von Schirach i Margaux Fragoso. Eva Piquer parla de l'arribada d'Amazon, de Joan Carles Girbés –editor de Bromera– i de la Setmana del Llibre en Català. Ignasi Aragay recorda un dels primers lectors catalans de clàssics, Sunifred Llobet, i Andreu Gomila escriu sobre el cas de Shumona Sihna, que va perdre la feina d'intèrpret després d'escriure una novel·la "massa" propera a la realitat. Cristian Segura ens explica un secret del dramaturg Jordi Galceran, i Àlex Gutiérrez dissecciona la coberta del nou llibre de David Vann, Desolacions.

stats